loading...
روانشناسی
محمد بازدید : 833 سه شنبه 02 اسفند 1390 نظرات (0)

_ بنیادی ترین ویژگی اختلال شخصیت اسکیزوئید عبارت است از دوری گزیدن از روابط اجتماعی . این افراد در ارتباط با دیگران قادر به ابراز عواطف عادی نیستند و اصولا دامنه عواطف آنان محدود است . این ویژگی از ابتدای جوانی و در زمینه های گوناگون زندگی آنان ، چه در محیط خانه و چه در تحصیل ، چه در کار و چه در زناشویی قابل ملاحظه است .

 

این افراد اشتیاقی برای برقراری دوستی و صمیمیت با دیگران ندارند . از رابطه با مردمان پرهیز می کنند و بر خلاف اکثر انسان ها که از تعلق به خانواده یا گروه های اجتماعی دیگر لذت می برند ، از این تعلقات رضایت خاطر ندارند . آنها کار شبانه را به کار روزانه ترجیح می دهند ، زیرا به این ترتیب مجبور نیستند با عده زیادی سر و کار داشته باشند . دوستان نزدیک یا افراد مورد اطمینان ندارند . این افراد در نخستین دیدارها معذب و ناراحت به نظر می رسند و از تماس چشمی دوری می کنند . در ابراز خشم خود حتی در واکنش به تحریک مستقیم مشکل دارند که در نتیجه این تاثیر را پدید می آورد که آنان فاقد هیجان هستند .

روانشناسی - اختلالات روانی - اختلال شخصیت اسکیزوئید یعنی چه ؟

_ دوره کودکی یا نوجوانی مبتلایان به اختلال شخصیت اسکیزوئید ممکن است با انزوا ، روابط کم با همسالان و دستاوردهای پایین تر از انتظار در مدرسه مشخص شود . این کودکان یا نوجوانان به علت تفاوت با دیگران مورد اذیت و آزار همسالانشان قرار می گیرند که طبعا بر انزواطلبی آنان می افزاید .

 

رابطه ژنتیک بین این اختلال با اسکیزوفرنیا و اختلال شخصیت اسکیزوتایپال ذکر شده است . مبتلایان به اختلال شخصیت اسکیزوئید می توانند بیماران خوبی برای درمان به شیوه روان درمانی باشند . تمایل آنان به درون گری با انتظارات روان درمانگر سازگار است . با برقراری اعتماد نسبت به پزشک ، ممکن است به تدریج و با هراس فراوان ، خیال پردازی ها ، دوستان تصوری و ترس از وابستگی ، حتی درباره ارتباط با درمانگر فرد را آشکار کنند . درمان دارویی با مقادیر جزیی از داروهای ضد روان پریشی ، ضدافسردگی و محرک های روانی در برخی بیماران موثر بوده است .

روانشناسی - اختلالات روانی - چه عواملی در ابتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید دارند ؟

محمد بازدید : 313 سه شنبه 02 اسفند 1390 نظرات (0)

منظور از واژه اعتیاد هنگامی که به صورت عام به کار می رود ، چیزی است که در اصطلاح علمی « وابستگی دارویی » خوانده می شود . دارو به هر ماده ای اطلاق می شود که چون به بدن وارد می شود ، یک یا چند کارکرد آن را تغییر می دهد . انسان بر اثر مصرف برخی مواد از نظر جسمی و روانی به آن وابسته می شود ، به طوری که در اثر دستیابی به آن ماده و مصرف آن احساس آرامش و لذت می کند ، در حالی که با نرسیدن دارو به احساس ناراحتی روانی و رنج جسمی دچار می شود .

 

مواد مخدر مهم ترین مواد اعتیاد آور را تشکیل می دهند . الکل و دخانیات نیز بخش دگری از مواد اعتیادآور هستند .

 

 « وابستگی روانی » ، مهم ترین عامل مصرف مواد اعتیادآور است .

 

« وابستگی جسمی » مهم ترین عامل برگشت به اعتیاد است .

 

«پدیده تحمل»:برای رسیدن به همان حالت نشئه ای که در ابتدا با مقدار معینی از ماده اعتیادآور حاصل می شود ، باید به طور مرتب میزان ماده را افزود .

روانشناسی - اختلالات روانی - اعتیاد از نظر روان شناسی و روان پزشکی

_ مانند هر مسئله پزشکی عوامل زیستی ، روانی و اجتماعی در سبب شناسی اعتیاد نقش دارند.در تاریخچه زندگی معتادان  ضربه های چشمگیر روان شناختی حین شیرخوارگی و کودکی ، رابطه مختل بین والدین و کودک ، اوضاع ناخوش خانوادگی و ناهماهنگی بین والدین شایع تر از کل جمعیت است. ناتوانی در رویارویی با فشارهای زندگی و الزامات اجتماعی و نیازهای افراطی و وابستگی که بالطبع ارضا نمی شوند ، نیز در بین معتادان شایع هستند .

 

نقش عوامل اجتماعی و فراوانی ماده اعتیادآور ، سهولت دسترسی به آن ، سابقه تاریخی مصرف آن ماده و ویژگی های فرهنگی نیز قابل ذکر است . فقر و ثروت فراوان ، هر دو با پدیده اعتیاد همراه هستند . از نظر زیستی و جسمی نیز تا چندی پیش به علت عدم دسترسی به امکانات پزشکی به ویژه در روستاها ، افرادی برای کاستن از آلام خود به تریاک روی می بردند .

روانشناسی - اختلالات روانی - علل روی بردن به اعتیاد کدامند ؟

درمان اعتیاد شامل بازگیری جسمی، بازگیری روانی و رفع زمینه های اجتماعی اعتیاد است .

 

الف - بازگیری جسمی و رفع نشانه های آن : ساده ترین بخش درمان اعتیاد است. روش درست بازگیری جسمی این است که نخست باید کمترین میزان ماده مخدر را که سبب جلوگیری از بروز نشانه های قطع و محرومیت از ماده اعتیاد آور می شود، به دست آورد . سپس می توان معادل با آن «متادون» را جایگزین کرد .

 

ب - بازگیری روانی و رهایی کامل از وابستگی :

 

برای بازگیری روانی از اعتیاد شرایط زیر ضروری است : انگیزه برای ترک ، پیدایش احساس مسئولیت، رفع تمایلات ضداجتماعی و غیراجتماعی، دگرگونی در روش زندگی. برای رسیدن به این شرایط، روان درمانی دراز مدت بیمار ضروری است و انگیزه برای ترک باید جنبه درونی داشته باشد .

 

ج - رفع زمینه اجتماعی شامل : وجود کار مناسب ، ایجاد مهارت های مفید اجتماعی ، امکانات تحصیلی و ورزشی و سرگرمی های مناسب و عدم امکان دستیابی به ماده مخدر است .

روانشناسی - اختلالات روانی - درمان اعتیاد چگونه است ؟

_ کشیدن سیگار به فاصله کمی پس از برخاستن از خواب ، کشیدن سیگار در هنگام بیماری ، ناتوانایی در خودداری از مصرف سیگار در شرایط اجباری ، کشیدن سیگار بیشتر در صبح ها نسبت به عصرها و احساس اینکه کنار گذاشتن نخستین سیگار روز مشکل تر از سیگار بقیه اوقات است .

 

با برخورداری از مشاوره و کمک حرفه ای با برنامه های درمانی میزان  موفقیت در ترک سیگار افزایش می یابد .

روشهایی مثل : 1 - هیپنوتیزم  2 - درمان انزجاری  3 - طب سوزنی یا فشاری بر پایه تلقین  4 - مصرف آدامس های حاوی نیکوتین  5 - نوارهای حاوی نیکوتین که به پوست چسبانده می شود. مصرف به جای برخی داروهای آرام بخش در دوره ترک می تواند مفید باشد.

 

تشویق به ترک سیگار از جانب پزشکی که خود سیگار نمی کشد ، اثر خوبی دارد . پافشاری اعضا خانواده در ترک سیگار و ممنوعیت دخانیات در اماکن عمومی نیز موثر است .

روانشناسی - اختلالات روانی - داستان ترک سیگار

محمد بازدید : 226 سه شنبه 02 اسفند 1390 نظرات (0)
فسردگی به عنوان خلق یا عاطفه، احساس یا هیجان ، از همراهان همیشگی تجارب طبیعی انسان و دگرگونی هایی است که در زندگی او پدید می آید. فقدان ها، محرومیت ها،جدایی ها، نارسایی ها و ناتوانی ها ایجاد افسردگی می کند . کدام مادر است که وقتی فرزند او به سفر می رود اندوهگین و افسرده نشده باشد ؟ این نوع افسردگی ها بیماری نیست ، بلکه طیعی است . آنها جزئی از طبیعت انسانی ماست که بودن ها ، داشتن ها و توانستن ها را برایمان خوشایند و معنی دار می کند و در ما این انگیزه را ایجاد می کند که قدر چیزهای خوب را بدانیم و چون با کسی که از آنها محروم است ، رو به رو شویم ، خود را به جای او بگذاریم و با همدردی در صدد رفع نیاز و محرومیت او برآییم . انسانی که افسردگی را نشناسد ، از شادی نیز چیزی نخواهد دانست . پس ، نه هر فرد افسرده ای بیمار است و نه هر افسردگی ناپسند است ، اما مرزی نیز میان این دو وجود دارد . روانشناسی - اختلالات روانی - افسردگی چیست ؟ _ بررسی ها نشان می دهد ، بیماران پرخاشگر انفعالی که تحت روان درمانی حمایتی قرار می گیرند ، از سرانجام بهتری برخوردار می شوند . اما مسیر روان درمانی با بیمار پرخاشگر انفعالی از لبه پرتگاه های سختی می گذرد . برآوردن نیازهای آنان اغلب به معنی حمایت از بیماری آنان و امتناع از برآوردن این تقاضاها ، به مفهوم طرد ایشان است . بیشتر گزارش های بالینی حاکی از میزان بالای عدم موفقیت و قطع درمان این بیماران است . به هر حال درمان های پویا (دینامیک) و رفتاری - شناختی در برخی موارد ، نویدبخش بوده اند . تظاهر به خودکشی که در این بیماران فراوان دیده می شود ، باید به عنوان نمودی از خشم پنهان ، نه به عنوان تظاهر افسردگی اولیه درمان کرد . داروهای ضدافسردگی تنها در صورت ضرورت بالینی کامل قابل تجویز است . فنون درمانی که منجر به هدایت خشم بیمار از مقاومت به سوی یادگیری سازنده شود ، مفید است . فنون رفتار درمانی همچون آموزش جرات ورزی ، درمان های پویا یا گروه درمانی مفید است . روانشناسی - اختلالات روانی - درمان اختلال شخصیت پرخاشگر انفعالی چگونه است ؟
محمد بازدید : 165 سه شنبه 02 اسفند 1390 نظرات (0)

_ آلزایمر بیماری است که بر حافظه و توانایی های ذهنی اثر می گذارد . این بیماری اغلب ، افراد بالای 65 سال را گرفتار می کند و علائم آن به تدریج زیاد می شود و از یک سردرگمی و اختلال محدود حافظه به اختلال شدید و محدودیت جسمی می رسد .

علائم اولیه آلزایمر ، به علت کمبود یک ماده شیمیایی در مغز و یا در اثر یک عفونت ویروسی است . علائم اولیه آلزایمر به شکل فراموشکاری ، کاهش دامنه توجه ، اشکال در محاسبات ساده ، اشکال در بیان افکار و خلق و رفتار متغییر است اما علائم بعدی آلزایمر شامل فقدان شدید حافظه ، تغییرات خلق و شخصیت ، فقدان کامل قضاوت و تمرکز ، ناتوانی در انجام تکالیف خانه یا رعایت بهداشت فردی است .

هم اکنون درمان قطعی آْلزایمر وجود دارد ، اما راههایی برای بهتر زندگی کردن مبتلایان وجود دارد که شاید مهمترین آنها درک احساسات بیمار توسط افراد خانواده است که نخستین گام در ارائه بهترین مراقبت ممکن است .

روانشناسی - اختلالات روانی - با آلزایمر آشنا شوید

تعداد صفحات : 2

درباره ما
این وبلاگ با تلاش و تحقیق فراوان درمورد روانشناسی برای هم وطن های عزیزم مطالبش جمع اوری شده است که درمورد یه سری از بیماری های روانی و راهنمایی برای از بین بردن این نوع بیماری ها وجود دارد. برای خواندن مطالب بر روی ادامه مطلب کلیک کنید. باتشکر محمد رضا .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    ایا این وبلاگ خوب و مناسب است
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 17
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 14
  • بازدید ماه : 14
  • بازدید سال : 307
  • بازدید کلی : 25,033